Clicky


Twee migranten ontdekt nadat chauffeur klopgeluiden uit trailer hoort komen

Twee migranten ontdekt nadat chauffeur klopgeluiden uit trailer hoort komen [+foto]
28-07-2023 16:33 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROSENHEIM - Vrijdagochtend hoorde een vrachtwagenchauffeur klopgeluiden uit zijn oplegger komen tijdens een pauze bij het tankstation en de rustplaats Samerberg Nord (A8) bij het Duitse Rohrdorf. Hij belde direct de politie.

Tussen de palletladingen stonden twee migranten op de laadvloer. Volgens de huidige informatie moeten ze daar al sinds woensdagavondhebben gezeten. De politie in Rosenheim onderzoekt de smokkel van de buitenlanders onder onmenselijke en uiterst gevaarlijke omstandigheden.

Nadat de gealarmeerde politie arriveerde, opende de Bulgaarse chauffeur de trailer. Agenten ontdekten dat er twee personen tussen de lading zaten. Blijkbaar hadden ze de aandacht op zich willen vestigen door te kloppen. De jonge mannen gaven aan oorspronkelijk uit Afghanistan te komen. Ze konden zich niet identificeren.

Bij ondervraging door de politie legden de twee Afghanen, 18 en 20 jaar oud, met behulp van tolken uit dat ze hun thuisland waren ontvlucht om gedwongen dienstplicht door de Taliban te ontlopen. In Turkije vertrouwden ze zich toe aan smokkelaars, die hen tegen betaling naar Servië brachten. Voor 1.300 euro per persoon konden ze dan door naar Duitsland.

Woensdagavond zou een onbekende tussenpersoon hen naar de vrachtwagen hebben geleid en hen hebben laten instappen. Ze moesten zich in een nauwe ruimte tussen een wand van de oplegger en de lading wurmen. De chauffeur merkte hier niets van. Tijdens de rit hadden ze geen andere keuze dan hun behoefte te doen op de laadvloer. Op een gegeven moment begonnen ze de aandacht op zich te vestigen door te schreeuwen en te kloppen.

Rechercheurs ondervroegen de bestuurder van de vrachtwagen als getuige. Nadat de politiemaatregelen waren afgerond, kon hij zijn weg vervolgen.

Beide Afghanen werden doorverwezen naar een opvangcentrum voor vluchtelingen. Volgens de politie van Rosenheim kan ervan worden uitgegaan dat een criminele bende de smokkel heeft georganiseerd, inclusief de levensbedreigende en onmenselijke rit tussen de lading in de oplegger. Het lopende onderzoek is op hen gericht.