Clicky


Drie gewonden bij tweede schietpartij op Coolsingel bij Zomercarnaval

Drie gewonden bij tweede schietpartij op Coolsingel bij Zomercarnaval
29-07-2023 23:09 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 23:58 uur] Op de Coolsingel in Rotterdam waar het Zomercarnaval plaatsvindt, is zaterdag opnieuw een schietpartij geweest. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, meldt de politie.

De politie zag dat een persoon het vuur opende op een van de slachtoffers, waarna agenten op de verdachte schoten. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het derde slachtoffer is een vrouw die al wegrennend ten val kwam, meldt een politiewoordvoerster. Zij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De rijksrecherche doet onderzoek naar het gebeuren.

De schietpartij vond 's avonds plaats in de buurt van de Bijenkorf. De parade van het Zomercarnaval op de Coolsingel was al afgelopen, maar er waren nog wel podia waar muziek werd gespeeld. Volgens een verslaggever van het ANP waren meerdere knallen te horen en renden tientallen mensen in paniek weg. De rust keerde daarna vrij snel weer terug.

Het programma werd tijdelijk stilgelegd. Een woordvoerder van de organisatie laat even voor 23.00 uur weten dat het evenement is afgelopen en mensen inmiddels naar huis vertrekken. De politie heeft een deel van de straat afgezet met lint. Een verslaggever van het ANP meldt dat zes tot acht agenten mensen weghouden van de plek.

In de middag vond ook al een schietpartij plaats op de Coolsingel. Dat was in de buurt van Beurs. Daarbij raakte niemand gewond. De dader is gevlucht.