Clicky


Slingerende dronken automobilist met kinderen in de auto van de A58 gehaald

Slingerende dronken automobilist met kinderen in de auto van de A58  gehaald
31-07-2023 11:40 | Binnenland | auteur Redactie

TILBURG - De politie heeft zondag een dronken 38-jarige automobilist uit Roermond na diverse meldingen van andere weggebruikers van de A58 bij Tilburg gehaald en aangehouden. In de auto zaten ook zijn twee kinderen. De bestuurder blies 760 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd, meldt de politie maandag.

De politie kreeg zondagmiddag meldingen van diverse weggebruikers over een auto die heel gevaarlijk over de A58 reed. De auto slingerde van links naar rechts en reed bijna tegen een vangrail aan.

Eén van de melders reed achter de auto en gaf voortdurend zijn positie door. Agenten zagen de bedoelde auto rijden. Ze zagen dat andere auto’s moesten uitwijken. Ze gaven de bestuurder een volgteken waarna hij abrupt op de vluchtstrook stopte. De bestuurder reageerde vertraagd en sloom. Hij was onvast ter been en rook naar alcohol. Hij is aangehouden.

Op het bureau gaf hij toe dat hij eerder had moeten stoppen met drinken en niet had moeten gaan rijden. De twee kinderen, een jongen een en een meisje zijn op het politiebureau door hun moeder opgehaald.