Clicky


Oekraïne: doden en tientallen gewonden bij aanval op Kryvy Rih

Oekraïne: doden en tientallen gewonden bij aanval op Kryvy Rih
31-07-2023 12:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

KRYVY RIH - [update 13:45 uur] Het Oekraïense Kryvy Rih is maandag getroffen door Russische raketten. Het regionale bestuur maakt melding van zeker vier doden en meer dan veertig gewonden. Kryvy Rih is de geboorteplaats van president Volodymyr Zelenksy.

De raketten zouden in de zuidelijke stad twee gebouwen hebben geraakt. Het gaat volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken om een vier verdiepingen tellend gebouw van een onderwijsinstelling en een woongebouw met negen etages. Mogelijk zitten er nog mensen onder het puin. Meer dan tweehonderd reddingswerkers zijn op zoek naar slachtoffers.

Zelensky heeft de gemelde aanval via sociale media veroordeeld en zijn condoleances overgebracht aan de nabestaanden. "De vijand heeft de afgelopen dagen onze steden, stadscentra, burgerdoelen en woningen hardnekkig aangevallen. Maar deze terreur zal ons niet bang maken of breken. We werken en redden onze mensen."

De president waarschuwde zondag dat de "oorlog terugkeert naar Russisch grondgebied", terwijl Oekraïne "sterker wordt". Hij deed zijn uitspraken nadat volgens Rusland drie Oekraïense drones boven Moskou waren neergehaald.