Clicky


Volvo Hybride geleverd aan Detailresult Logistiek

Volvo Hybride geleverd aan Detailresult Logistiek
28-01-2012 10:25 | Volvo | auteur de redactie
Detailresult Logistiek uit Velsen heeft per 9 januari 2012 een Volvo FE 6x2 Hybride met gestuurde na-loopas in gebruik genomen. Het voertuig is uitgevoerd met Aubineau koelcarrosserie voorzien van een CO2 koeling van Thermo King. Verder zijn alle toegevoegde componenten zoals: laadklep, stuwbalken en vloeren PIEK gecertificeerd.

Door een dieselmotor aan een elektromotor te koppelen en vervolgens de opbouw uit te rusten met een schone en stille CO2 koeling creëert men de hytech distributietruck,klaar voor de toekomst. Vanuit stilstand rijdt het voertuig tot een snelheid van 30 km/h elektrisch alvorens het over gaat op de dieselmotor. Bij het afremmen op de motor wordt de energie die hierbij vrijkomt weer opgeslagen in de accu.

De levering van de eerste Hybride vrachtwagen voor Detailresult Logistiek kwam tot stand uit een vruchtbaar samenwerkingsverband tussen Volvo Nederland, Thermo King en Feld carrosserie b.v. Hoorn. "Dankzij deze prettige samenwerking zijn wij nu één van de eerste transportbedrijven in Nederland die met een Hybride vrachtwagen uitgerust met CO2 koeling gaan rijden", vertelt de heer H. van der Heide, Hoofd Transport van Detailresult Logistiek. Binnen Detailresult Logistiek is duurzaamheid een belangrijk onderwerp.



"Door het inzetten van de Hybride vrachtwagen hebben we nog meer verduurzaming kunnen realiseren in ons transport. Iets waar we trots op zijn."

De hybride truck zal worden ingezet voor de distributie van levensmiddelen in de provincie Noord-Holland voor de supermarktketens van Dirk van den Broek en Dekamarkt. Door de inzet van een dergelijk voertuig in de stedelijke gebieden levert Detailresult Logistiek een positieve bijdrage aan het milieu. Een dergelijk schoon en stil voertuig realiseert een brandstof besparing van 20% en naar verwachting ook hetzelfde aan CO2 reductie.