Clicky


Henk Krol wil namens BVNL van Van Haga weer de Kamer in

Henk Krol wil namens BVNL van Van Haga weer de Kamer in
31-07-2023 23:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BREDA - Henk Krol wil weer de Tweede Kamer in. De oud-partijleider van 50PLUS laat in de talkshow De Oranjezomer weten dat hij bij de komende verkiezingen dit najaar op de lijst staat van BVNL van Wybren van Haga.

De 73-jarige Krol wil zich wederom hard maken voor de ouderen. Want die hebben volgens hem hun stem in Den Haag verloren, stelt hij in het SBS 6-programma. Krol zegt dat hij op plek twee komt op de lijst, achter Van Haga.

De oud-hoofdredacteur van de Gaykrant zegt te willen "knokken voor Nederland". En dat wil hij naar eigen zeggen alleen doen met mensen die hij vertrouwt. Ook vindt Krol dat er meer ervaring nodig is in de Tweede Kamer. "Pas na acht jaar kom je erachter hoe het echt werkt."

In 2020 verliet Krol 50PLUS na een reeks ruzies. Hij richtte de Partij voor de Toekomst op, waar oud-FVD'er Henk Otten en voormalig Partij voor de Dieren-Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen zich bij aansloten. Ook daar vertrok Krol met slaande deuren. Hij lanceerde vervolgens de Lijst Henk Krol. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 haalde die partij ongeveer 9000 stemmen.