Clicky


Twintig MAN TGX trekkers met EfficientLine pakket voor Gé Simons Internationaal Transport BV

Twintig MAN TGX trekkers met EfficientLine pakket voor Gé Simons Internationaal Transport BV
30-01-2012 10:33 | M.A.N. | auteur de redactie
Gé Simons Internationaal Transport BV in Hilvarenbeek en Geel (B) vervangt twintig van haar bestaande trekkers voor een gelijk aantal zuinige Euro 5 MAN TGX 18.400 4x2 trekkers met EfficientLine pakket, XLX cabine en TipMatic. Directeur Frank Simons ontving deze week in Eindhoven bij MAN Nederland Dealer Zuid de sleutels van de eerste trucks. Aan deze aankoop ging een brede marktverkenning vooraf.

Belangrijkste overwegingen om voor MAN te kiezen waren: het lage eigen gewicht (circa 6.700 kg), de scherpe kilometer/ kostprijs, betrouwbaarheid van product en dealerorganisatie, maar zeker ook de veiligheid en het comfort voor de chauffeur. Naast MAN Nederland Dealer Zuid (met vestigingen in Eindhoven, Tilburg, Helmond en Den Bosch) zijn MAN Lease en Continental banden bij deze ingebruikname betrokken.



Directeur Frank Simons geeft aan dat er binnen het familiebedrijf sprake is van een twee merken structuur. "Ons bedrijf werd in 1964 door mijn vader opgericht en sinds 1993 ben ik directeur-eigenaar. Momenteel rijden er bij ons 110 trekkende eenheden, 150 opleggers en we hebben 200 eigen silocontainers. Bij de vervanging van twintig bestaande trekkers hebben wij de markt verkend en gekeken naar het huidige aanbod. Op basis daarvan zijn wij uitgekomen op deze MAN TGX 18.400 met EfficientLine pakket, XLX cabine, TipMatic en een Drum XK 18-5 compressor voor de bulktransport. Trekkers die door hun doelmatige uitvoering goed bij deze tijd passen en waarmee wij ons werk duurzaam en verantwoord kunnen doen. Dat zit in de kilometer-kostprijs en het lage eigen gewicht, iets dat binnen het tank- en silotransport een belangrijke rol speelt."

"Wat ons verder aanspreekt zijn het comfort, de zit-, slaap- en opbergruimte en veiligheid voor onze chauffeurs. Om tot gunstige verbruikscijfers en de daaraan gekoppelde vermindering van de CO2-uitstoot te komen, is de snelheid gemaximaliseerd op 85 km/uur, een aspect dat overigens ook bijdraagt aan de verhoging van de veiligheid. Om onze op zich al goed getrainde chauffeurs kennis te laten maken met de specifieke zaken van de nieuwe MAN’s hebben de mentor-chauffeur, onze fleet-manager en de eerste drie chauffeurs via MAN een cursus gevolgd. Zij dragen die kennis weer over op de mensen die ook met deze trekkers gaan rijden. Het onderhoud van deze nieuwe trekkers is volledig uitbesteed aan MAN. Tegelijk met deze ingebruikname hebben wij gekozen voor Continental banden, bij de vervanging van banden op ons bestaande materieel."



De eerste MAN trekkers rijden in het transport van droge bulk, vandaar dat er op iedere truck een compressor is gebouwd. Simons: "Ze zijn om die reden ook niet ADR gekeurd en –uitgevoerd. We zijn in 1964 begonnen met het transport in bulk van cement. ENCI in Maastricht was onze eerste klant en is vandaag de dag nog steeds een gewaardeerde opdrachtgever. Een andere zeer belangrijke sector is die van de petrochemie, zoals plastic granulaten en -poeders. Producten waarvoor wij in Geel ook de op- en overslag verzorgen voor onze klanten met behulp van de 40 eigen silo’s van 10.000 kuub en een loods van 5.000 vierkante meter waar wij de granulaten/poeders kunnen behandelen."

"Geel heeft ook een eigen loskade aan het Albert kanaal en is daarmee voorbereid op het vervoer per binnenvaartschip. Wij zullen in de toekomst ook steeds vaker gebruik maken van de trimodale verbindingen. Momenteel rijden wij met de trucks naar bestemmingen in een straal van ca. 800 kilometer. Lange afstand gaat allemaal met containers via spoor en in toekomst ook meer en meer via binnenvaart en short sea. Sinds 2000 is onze onderneming ook erg actief in het vervoer van cryogene gassen, zoals vloeibare zuurstof en stikstof, met speciale tankwagens."