Clicky


Tiltrans kiest voor Cosmo 'one stop shopping'

Tiltrans kiest voor Cosmo 'one stop shopping'
30-01-2012 19:18 | DAF | auteur de redactie
BURGUM - Internationaal transportbedrijf Tiltrans uit het Friese Burgum heeft gekozen voor het Cosmo 'one stop shopping' totaalconcept. Bij Cosmo trucks Friesland werden zes nieuwe DAF trekkers besteld die in combinatie met nieuwe Benalu Powderliners worden ingezet. Deze opleggers worden geleverd door Cosmo Trailers uit Lochem. Kleine reparaties worden door Tiltrans in eigen werkplaats uitgevoerd maar voor garanties en groot onderhoud valt het bedrijf terug op de Cosmo vestigingen.

De relatie met Cosmo Friesland is al jarenlang bijzonder hecht en directeur Freerk Tilkema is uitstekend tevreden over de producten en diensten. "Het 'one stop shopping' concept spreekt ons erg aan en we weten wat we aan elkaar hebben. De zes trekkers die nu afgeleverd zijn bijvoorbeeld zijn geleverd volgens onze specificatie zonder dat wij daar op toe hoeven te zien. Wij stellen specifieke eisen aan ons materieel en bij Cosmo weten ze dat als geen ander. De DAF XF105.460 trekkers zijn afgeleverd met een ruime Space Cab, een compressor én een hydraulisch systeem. Om die reden zijn de trucks uitgevoerd met een dubbele PTO. Bij ons is dat standaard omdat de trekkers zowel met tank als bulk opleggers en met walking floors en kippers worden ingezet. Al ons materieel is universeel inzetbaar waardoor wij zo efficiënt mogelijk kunnen plannen."



Naast de genoemde opties behoren een koelkast, gasdetectie, een spoilerset en DAF Nightlocks tot de standaard 'Tiltrans' uitvoering. De service van Cosmo trucks en de dekking van het DAF netwerk is ook een belangrijke reden om voor dit merk te kiezen. "Steeds vaker krijgen we te maken met slottijden bij onze klanten. Vertraging betekent vrijwel meteen dat er claims volgen en voor ons is dat reden om te kiezen voor een betrouwbare partner met een groot netwerk."



Benalu
Dezelfde argumenten die gelden voor de keuze de DAF trucks gelden ook voor de Benalu Powderliner opleggers. Tiltrans heeft inmiddels 25 van deze kippende bulkopleggers in de vloot en de laatste werd onlangs afgeleverd. "Cosmo Trailers is een betrouwbare partner en een echte specialist op het gebied van bulkopleggers en kippers. Wij hebben uitstekende ervaringen met dit merk en de service is uitstekend. De prijs/kwaliteits verhouding is erg goed en onze chauffeurs roemen het gebruiksgemak van de Benalu Powderliner. Net als bij de trekkers hoeven we eigenlijk niks uit te leggen over de specificaties die we nodig hebben. Daardoor is er ook meteen helderheid over de offerte. Verrassingen achteraf doordat er bepaalde noodzakelijke opties 'vergeten' zijn komen dan ook niet voor."

De Benalu Powderliner is goed voor zestig kubieke meter inhoud en zowel de tank als het chassis zijn van aluminium. Dit resulteert in een laag eigen gewicht, en dat is in het bulkvervoer van groot belang. Speciaal voor toepassing in Nederland is het chassis extra verstevigd op diverse punten. Tiltrans opteerde voor negen tons MB Discos assen waarvan één as liftbaar is uitgevoerd. De opleggers zijn zeer compleet uitgerust met onder meer een aluminium gereedschapskist en een opklapbare trap naar het veertig centimeter brede veiligheids-loopbordes.



Tiltrans
Tiltrans werd al in 1912 opgericht in het Friese Oosternijkerk als loonbedrijf. De transportactiviteiten betroffen veevervoer totdat het bedrijf in 1958 een transportbedrijf in Burgum overnam. In 1962 begon de grote groei van het bedrijf met de inzet van kippers voor het droogleggen van de Lauwerszee. Dat werk duurde tot 1969 waarna de focus steeds meer op lange afstandvervoer en internationaal transport kwam te liggen. Op dit moment telt Tiltrans 75 werknemers die actief zijn vanuit de vestigingen in Burgum en het Noord Brabantse Best. Voor op en overslag beschikt Tiltrans over ruim 5000 vierkante meter warehouseruimte.

De vloot omvat op dit moment 59 trekkende eenheden en zo'n 120 opleggers. De belangrijkste activiteit van het transportbedrijf is het vervoer van dierlijke bijproducten en grondstoffen voor de petfood industrie. Het wagenpark bestaat inmiddels voor meer dan de helft uit DAF trucks.