Clicky


Nederlandse familie gered na nacht op Oostenrijkse berg

Nederlandse familie gered na nacht op Oostenrijkse berg
02-08-2023 12:24 | Buitenland | auteur ANP

EISENERZ - Negen Nederlandse vakantiegangers hebben na een wandeltocht een nacht op een berg in Oostenrijk moeten doorbrengen.

Ze kwamen 's avonds in de problemen en konden pas in de vroege ochtend gered worden. Ze zijn uitgeput maar ongedeerd. Volgens de Oostenrijkse politie zijn de vakantiegangers tussen 12 en 28 jaar oud.

De Nederlanders maakten deel uit van een familie die vakantie vierde in Eisenerz, ten noordwesten van de stad Graz. Ze besloten om te wandelen op de Kaiserschild, een berg van bijna 2100 meter hoog. Ze waren daar niet op voorbereid. Zo droegen ze gewone schoenen en gewone kleren, en hadden ze geen verlichting en geen eten en drinken mee, aldus de politie. Op de terugweg verdwaalden de Nederlanders en kwamen ze in onherbergzaam gebied terecht.

Een van de gestrande wandelaars waarschuwde via WhatsApp de ouders in het dal, die vervolgens alarm sloegen. Daarbij gaven ze echter de verkeerde locatie door, waardoor de reddingsdiensten de bergwandelaars niet meteen konden vinden. Dat lukte uiteindelijk. Een deel van de route naar beneden moesten ze abseilen, begeleid door reddingsdiensten.