Clicky


Innovatie in duurzaam transport bij van den Heuvel Logistiek BV

Innovatie in duurzaam transport bij van den Heuvel Logistiek BV
01-02-2012 13:26 | Volvo | auteur de redactie
UDEN - Deze maand zijn bij Van den Heuvel Logistiek in Uden de eerste aardgastrucks geleverd. Deze zeer schone trekkers zijn uitgerust met een zogenaamde Dual Fuel installatie, waardoor deze zowel op diesel als op aardgas rijden.

Met de nieuwe diesel-groengas mixtechnologie wordt tot 40 procent van de dieselinspuiting vervangen door aardgas (CNG, Compressed Natural Gas).

Doordat gebruik gemaakt wordt van groengas, loopt de vermindering van CO2 uitstoot daarmee op tot maar liefst 40 procent en de brandstofbesparing die Van den Heuvel hiermee realiseert, loopt op tot wel 10 procent. Daarmee is deze vernieuwende technologie een van de meest duurzame en financieel zeer aantrekkelijke oplossingen voor de logistieke wereld, aldus Maurik van den Heuvel, eigenaar van het in Uden gevestigde transportbedrijf.



De mooie, groene tanks blijven zichtbaar op de trucks waarmee Van den Heuvel uitdraagt trots te zijn op het groene imago. Van den Heuvel Logistiek, in 2011 genomineerd voor de MVO Award, is blij met deze nieuwe duurzame aanwinsten, die weer een aanvulling zijn op de al aanwezige extra lange vrachtwagens, de zogenaamde Ecocombi's.