Clicky


Groningen Seaports onderzoekt komst Freemantle Highway naar Eemshaven

Groningen Seaports onderzoekt komst Freemantle Highway naar Eemshaven
02-08-2023 14:26 | Incidenten | auteur Redactie

DELFZIJL - Afgelopen maandagochtend 31 juli heeft Groningen Seaports de vraag gekregen of het mogelijk is dat de Freemantle Highway, het schip nabij Ameland waar vorige week brand uitbrak, naar de Eemshaven kan komen. Op dit moment bekijkt Groningen Seaports dit verzoek.

Samen met andere overheden en betrokkenen zal de Eemshaven de afweging maken of het veilig en verantwoord is dat het schip naar de Eemshaven komt. Hiermee houdt Groningen Seaports uiteraard rekening met de verschillende activiteiten die in de Eemshaven plaatsvinden.

Aan de komst van dit schip worden verschillende voorwaarden gesteld. Zo zal bijvoorbeeld een brandend schip niet worden toegelaten. Gisteravond heeft de berger medegedeeld dat er geen brand meer is op het schip. Dat wordt geconstateerd op basis van temperatuur waarnemingen, zuurstofgehaltes en op basis van visuele inspectie.

De gesprekken met de verschillende betrokken instanties over de veiligheid zijn inmiddels in volle gang. Naar aanleiding daarvan wordt uiteindelijk de beslissing genomen of het veilig en verantwoord is dat het schip naar de Eemshaven gesleept wordt.