Clicky


Belangstellenden wachten in Eemshaven op komst Fremantle Highway

Belangstellenden wachten in Eemshaven op komst Fremantle Highway [+foto's&video]
03-08-2023 11:52 | Algemeen | auteur ANP

EEMSHAVEN - [update 12:15 uur] In de Eemshaven staan donderdagochtend enkele tientallen belangstellenden in afwachting van het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway. De verwachting is dat het schip rond 13.30 uur aankomt bij de Groningse haven, laat de Veiligheidsregio Groningen weten. De precieze aankomsttijd is sterk afhankelijk van weer, stroming en getij.

Na de aankomst bij de monding van de haven zal het nog een tot twee uur duren voordat het schip aanlegt aan de kade.

De Fremantle Highway vertrok rond 05.00 uur vanaf zijn tijdelijke locatie op zo'n 16 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog en Ameland. Het vaart op dit moment langs de zuidwestkust van het Duitse eiland Borkum.

Op de kade waar het schip zal aanmeren worden containers geplaatst om nieuwsgierigen op afstand te houden, meldt RTV Noord in een liveblog.

Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog, het eiland waar het schip dagenlang ten noorden van lag, houdt ook de boel in de gaten, meldt ze op X. Ze plaatste een foto van een laptop met daarop een website waarop schepen gevolgd kunnen worden. "Ik volg het...het gaat voorspoedig." Ze maakte zich eerder zorgen over de komst van het schip.