Clicky


Landelijke pinstoring weer voorbij

Landelijke pinstoring weer voorbij
03-08-2023 12:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 14:07 uur] De landelijke pinstoring waardoor consumenten in winkels tijdelijk niet met hun pinpas konden afrekenen, is weer voorbij. Dat meldt de Betaalvereniging Nederland. Volgens de organisatie werkte het pinnen aan winkelkassa's donderdag vanaf 11.30 uur verspreid door het hele land niet. Maar het euvel zou rond 12.10 uur weer verholpen zijn.

De pinstoring was waarschijnlijk het gevolg van het tijdelijk uitvallen van een interne netwerkverbinding bij een van de transactieverwerkers. Maar de pinbetalingen in Nederland lopen via verschillende van die transactieverwerkers. Daardoor heeft als het goed is maar een deel van de winkelkassa's daadwerkelijk hinder ondervonden van de storing.

Op het internet doken meteen beelden op van lange rijen in winkels die het gevolg zouden zijn van de storing. Bij Allestoringen.nl werden ook veel meldingen gedaan van problemen met betalingen bij onder meer Jumbo en Albert Heijn.

Er was tevens een duidelijke piek te zien in het aantal meldingen van problemen bij de geldautomaten van Geldmaat. De Betaalvereniging Nederland stelt evenwel dat daar geen storing was. Volgens de zegsman gebeurt het vaker dat er bij een pinstoring opeens ook veel wordt geklaagd over geldautomaten waar mensen dan geld uit de muur willen halen, maar dat dit niet betekent dat daar dan ook sprake is van een storing.