Clicky


Vrachtschip Fremantle Highway aangekomen in Eemshaven

Vrachtschip Fremantle Highway aangekomen in Eemshaven [+foto's]
03-08-2023 13:45 | Incidenten | auteur ANP

EEMSHAVEN - [update 16:13 uur] Het vrachtschip Fremantle Highway is rond 13.20 uur aangekomen in de Eemshaven. Het schip, dat vorige week ten noorden van Ameland in brand vloog, wordt de Groningse haven binnengesleept en zal over ongeveer een uur aanleggen in de Julianahaven. Enkele tientallen mensen kijken vanaf de dijk en een voetgangersbrug mee.

Rond 05.00 uur vertrok het schip van zijn tijdelijke locatie op zo'n 16 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog en Ameland, waar het sinds maandag lag. Onder begeleiding van de Guardian van de kustwacht en oliebestrijdingsschip Arca van Rijkswaterstaat werd het versleept naar zijn eindbestemming. In de Eemshaven zal het schip door Multraship Towage & Salvage uit Terneuzen en SMIT Salvage worden geborgen.

Eerder werd besloten dat het vrachtschip versleept zou worden naar de Eemshaven. Deze haven was volgens Rijkswaterstaat de meest geschikte plek, onder meer vanwege de korte afstand die moest worden afgelegd en de aanwezige infrastructuur en faciliteiten.

De brand op het vrachtschip brak in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juli uit. Daarbij vielen een dode en meerdere gewonden. Aan boord waren in totaal 23 mensen, 22 van hen hadden de Indiase nationaliteit. Het schip vervoerde 3784 auto's, waarvan bijna 500 elektrisch.

Meer foto's