Clicky


Volkswagen: geen financiële schade door brand op Fremantle Highway

Volkswagen: geen financiële schade door brand op Fremantle Highway
03-08-2023 19:23 | Incidenten | auteur ANP

WOLFSBURG - De brand op het vrachtschip Fremantle Highway zal geen financiële gevolgen hebben voor Volkswagen. Dat laat een woordvoerder van de autofabrikant weten. Volgens hem is "een zeer klein deel" van de auto’s aan boord van een van de Volkswagen-merken, zoals Audi, Seat, Porsche of Volkswagen zelf. De auto’s die aan boord zijn, zijn bovendien verzekerd.

Wel is het volgens het bedrijf duidelijk dat de auto’s niet meer geleverd kunnen worden aan verkooppartners en klanten. De zegsman meldt dat zij op de hoogte worden gebracht en dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Het vrachtschip met aan boord in totaal 3784 auto’s vloog vorige week in brand ten noorden van Ameland. Naast auto’s van Volkswagen, ging het ook om wagens van BMW en Mercedes-Benz. Er zouden ook enkele bouwkranen aan boord zijn.Inmiddels is de Fremantle Highway de Eemshaven binnengesleept.

Verzekeringsmaatschappij Japan P&I Club liet eerder weten in gesprek te zijn met de eigenaar van het schip over de schade aan het vaartuig. Japan P&I Club gaf aan geen informatie te kunnen geven over schadeclaims of inschattingen over schade aan het gehavende schip vanwege vertrouwelijkheidsclausules in het verzekeringscontract.