Clicky


Twee explosies in Rotterdam, twee verdachten opgepakt

Twee explosies in Rotterdam, twee verdachten opgepakt
04-08-2023 11:44 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - Bij twee woningen in Rotterdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ontploffingen geweest. Rond 03.30 uur ging er een explosief af bij een huis aan de Rembrandtstraat in Noord. Ongeveer een uur later was er een explosie bij een portiek in de Boezemstraat in Crooswijk. Beide panden liepen schade op, niemand raakte gewond.

De politie kon kort na het incident aan de Rembrandtstraat twee verdachten aanhouden op de Noordsingel. Het gaat om een 23-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij hadden een tas bij zich met daarin brandbare stoffen.

Het onderzoek naar beide incidenten gaat verder. Er zijn nog geen verdachten voor de explosie op de Boezemstraat aangehouden.

Verdacht gedrag

In het zo’n 25 kilometer verderop gelegen Dordrecht hield de politie vrijdagochtend vroeg een 18-jarige man aan die verdacht gedrag zou hebben vertoond. Hij had een tas bij zich met daarin flessen met vermoedelijk brandbare vloeistof. De man werd aangehouden in de buurt van de Bagijnhof in het centrum. De omgeving is afgezet en het Team Explosieven Verkenning doet onderzoek, aldus de politie.

Woensdag werd op diezelfde plaats al een 17-jarige Rotterdammer aangehouden die in bezit bleek te zijn van een vuurwerkbom. "Door de alerte getuige is mogelijk een aanslag voorkomen", aldus de politie. De getuige zag dat hij zich verdacht gedroeg en belde daarop de politie. "We houden er rekening mee, maar hebben nog niet vastgesteld of de twee aanhoudingen met elkaar te maken hebben", zegt een woordvoerder.

In februari en maart van dit jaar was een coffeeshop aan het Dordtse Bagijnhof twee keer doelwit. In februari werd het pand bestookt met een brandbom, een maand later werden kogels afgevuurd op het pand. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht besloot de coffeeshop tijdelijk te sluiten. Onduidelijk is nog of de coffeeshop ook het doelwit was van de twee die deze week werden aangehouden.