Clicky


Prominent en oud-staatssecretaris Mona Keijzer verlaat het CDA

Prominent en oud-staatssecretaris Mona Keijzer verlaat het CDA
04-08-2023 20:25 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 22:35 uur] Voormalig staatssecretaris en partijprominent Mona Keijzer verlaat het CDA. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij na berichtgeving door RTL Nieuws.

De woordvoerder wilde niet zeggen waarom Keijzer vertrekt. Maar volgens RTL was zij kritisch op de mogelijke kandidatuur van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls voor het lijsttrekkerschap. Haar kritiek zou door de partijvoorzitter Hans Huibers niet serieus zijn genomen, aldus RTL. Dat was voor haar de laatste spreekwoordelijke druppel.

Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte III. Zij werd door premier Mark Rutte ontslagen nadat zij zich in De Telegraaf negatief had uitgelaten over het coronabeleid.

Dankbaar

In 2020 wilde ze lijsttrekker worden voor de partij, maar legde het af tegen Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. In 2017 haalde ze bij de verkiezingen ruim 165.000 stemmen.

Het partijbestuur laat in een reactie weten Keijzer dankbaar te zijn "voor alles wat ze voor het CDA heeft betekend". "Mona was tot voor kort een actief CDA-lid en tevens lid van de programmacommissie voor het Europees Parlement." Het bestuur wenst haar "alle goeds" toe.