Clicky


Problemen door X op je werk? Musk betaalt de advocaatkosten!

Problemen door X op je werk? Musk betaalt de advocaatkosten!
06-08-2023 10:49 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SAN FRANCISCO -

Musk gaat de advocaatkosten betalen van mensen die in de problemen zijn gekomen op hun werk door berichten of likes op X, zijn sociale medium dat tot voor kort Twitter heette.

"Als je oneerlijk bent behandeld door je werkgever vanwege iets dat je op dit platform hebt gepost of geliket, betalen wij de juridische kosten", liet Musk in de nacht van zaterdag op zondag op X weten. Hij voegde daaraan toe dat er geen limiet aan die bijstand zit.

X zegt zich in te zetten voor de vrijheid van de gebruikers van het sociale medium. Vorige week maakte het bedrijf bekend juridische stappen te nemen tegen een organisatie die zich bezighoudt met campagnes tegen het online zaaien van haat. X beticht het Center for Countering Digital Hate (CCDH) er onder meer van de vrijheid van meningsuiting te ondermijnen. "Wij geloven dat mensen van alle achtergronden en overtuigingen het recht moeten hebben om zich vrij te uiten, zolang ze dat doen binnen de grenzen van de wet", aldus het bedrijf toen in een blogpost.

Kooigevecht met Zuckerberg

Musk ging ook weer in op het voorgestelde kooigevecht tussen hem en Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms. De twee rivalen daagden elkaar in juni via sociale media uit tot een onderling mixed martial arts-duel in Las Vegas. Of het gevecht er ooit van komt of dat het bij een publiciteitsstunt blijft, valt nog te bezien. Maar Musk lijkt er serieus mee bezig te zijn. "Het gevecht tussen Zuckerberg en Musk wordt live gestreamd op X. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel voor veteranen", heeft hij gezegd op X, zonder verdere details te verstrekken.

De miljardair zou ook al aan het trainen zijn voor het treffen met Zuckerberg, die ervaring heeft met jiujitsu. "Ik til de hele dag gewichten en bereid me voor op het gevecht. Ik heb geen tijd om te sporten, dus ik breng ze gewoon naar het werk." Een andere X-gebruiker vroeg de Tesla-topman vervolgens waarom hij het gevecht wil doorzetten. Daarop omschreef Musk het duel als een "beschaafde vorm van oorlog". "Mannen houden van oorlog", voegde hij ook nog toe.

Threads

Musk en Zuckerberg zitten elkaar de laatste tijd zakelijk ook flink in de weg. Zuckerberg heeft namelijk een nieuw socialemediaplatform opgericht, genaamd Threads. Dat lijkt erg op X en heeft er in rap tempo ook veel gebruikers bijgekregen. Musk lijkt de nieuwkomer als een serieuze bedreiging te zien. Kort na de lancering van Threads reageerde hij met de opmerking "concurrentie is prima, valsspelen niet".