Clicky


Daimler Truck CFO, Jochen Goetz, plotseling overleden

Daimler Truck CFO, Jochen Goetz, plotseling overleden
07-08-2023 10:01 | Overig | auteur Redactie

LEINFELDEN-ECHTERDINGEN - Daimler Truck's Chief Financial Officer, Jochen Goetz is op zaterdag 5 augustus 2023 op 52-jarige leeftijd overleden. Volgens Daimler Truck gebeurde dit door een tragisch ongeval. De Raad van Comissarissen, de Raad van Bestuur en het personeel van Daimler Truck hebben het nieuws over zijn overlijden met ontzetting en grote droefheid ontvangen.

Jochen Goetz was sinds 12 juli 2021 lid van de raad van bestuur van Daimler Truck Holding AG en verantwoordelijk voor Finance en Controlling, voor de inkoop van niet-productiematerialen en -diensten, en voor IT. Hij was ook lid van de raad van bestuur van Daimler Truck AG.

Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck Holding AG: “Het overlijden van Jochen Goetz is een enorm verlies voor Daimler Truck, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ken Jochen Goetz al meer dan 20 jaar en heb in verschillende functies altijd uitstekend met hem samengewerkt. Jochen Goetz was Daimler Truck met hart en ziel. Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij het vormgeven van het huidige Daimler Truck-bedrijf en als Chief Financial Officer heeft hij er consequent aan gewerkt om het bedrijf vandaag de dag economisch succesvoller te maken dan ooit tevoren. Zijn hoge mate van professionaliteit en zijn positieve, innemende manier van doen kenmerken hem. Zijn beroep was zijn missie. Jochen Goetz heeft geleefd en van Daimler Truck gehouden, en we zullen hem met grote dankbaarheid gedenken in de Raad van Bestuur en de hele Daimler Truck-familie: als een waardevol persoon en als een zeer gerespecteerde collega. Zijn werk zal blijven en niet vergeten worden. Onze gedachten zijn nu vooral bij zijn familie en nabestaanden.”

Joe Kaeser, voorzitter van de raad van commissarissen van Daimler Truck Holding AG: “Het nieuws van het plotselinge overlijden van Jochen Goetz heeft ons geschokt. Nog maar enkele dagen geleden presenteerde hij op overtuigende en zelfverzekerde wijze de succesvolle financiële ontwikkeling van 'zijn bedrijf' aan de Raad van Commissarissen. Jochen Goetz stond voor authenticiteit, betrokkenheid en zorg voor zijn collega's. Daarbij had hij altijd het langetermijndoel van Daimler Truck in het oog. Zijn kennis van en betrokkenheid bij het bedrijf is ongeëvenaard. Als Chief Financial Officer heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd om het bedrijf in een economisch sterke positie te brengen en de winstgevendheid verder te versterken. We rouwen om een ​​geweldige manager en persoon. Onze gedachten zijn bij zijn familie.”

Michael Brecht, voorzitter van de algemene ondernemingsraad van Daimler Truck AG: “Het overlijden van Jochen Goetz laat ons geschokt en diep bedroefd achter. Zijn indrukwekkende carrière laat zien wat voor groots er kan worden bereikt bij Daimler Truck. Jochen Goetz luisterde altijd naar de medewerkers en naar ons, de ondernemingsraad, en stond voor een vertrouwde samenwerking tussen de directie en de ondernemingsraad. Ik verlies persoonlijk een langdurige metgezel, een betrouwbare partner, een vriend. We denken nu aan zijn vrouw, zijn kinderen en alle andere familieleden.”

Jochen Goetz werd geboren op 6 april 1971 in Rastatt, Baden-Wuerttemberg/Duitsland. Na het voltooien van school in Gaggenau en zijn leertijd als industrieel handelaar bij de toenmalige Mercedes-Benz AG, rondde hij van 1994 tot 1998 zijn praktijkopleiding Bedrijfskunde (VWA) af aan de Verwaltungs- und Wirtschafts-Akademie in Karlsruhe (Duitsland). ).

Jochen Goetz bracht zijn hele professionele carrière meer dan 36 jaar door bij de Daimler Group.

Na negen jaar in verschillende Controlling-functies in de Unimog-divisie van het toenmalige Mercedes-Benz AG/Daimler-Benz AG, stapte hij in 2001 over naar zijn eerste managementfunctie in de Controlling-divisie bij Mercedes-Benz Trucks. Na verdere functies en carrièrestappen in Finance en Controlling bij Truck Powertrain nam Jochen Goetz in 2012 de functie van Director Finance & Controlling Trucks NAFTA over bij Daimler Trucks North America in Portland, Oregon (VS).

In 2015 verhuisde Jochen Goetz van een functie bij Mercedes-Benz Cars terug naar de divisie bedrijfsvoertuigen van Daimler AG en werd hij Vice President Finance & Controlling Daimler Trucks and Buses. Na zijn aanstelling als Executive Vice President Finance & Controlling Daimler Trucks & Buses in 2018, werd Jochen Goetz uiteindelijk benoemd tot lid van de raad van bestuur van Daimler Truck Holding AG als onderdeel van de spin-off in 2021 en was hij daar verantwoordelijk voor Finance en Controlling sindsdien.

Jochen Goetz was doorslaggevend verantwoordelijk voor de succesvolle spin-off van Daimler Truck Holding AG uit de huidige Mercedes-Benz Group AG in december 2021. Slechts enkele maanden na de spin-off op 10 december 2021 werd Daimler Truck Holding AG onderdeel van de DAX in maart 2022, de aandelenindex van de 40 grootste en meest omzetrijke Duitse bedrijven op de gereglementeerde markt van de Frankfurt Stock Exchange.

Na de succesvolle financiële jaren 2021 en 2022 van Daimler Truck, maakte Jochen Goetz onlangs sterke resultaten bekend voor de eerste helft van 2023 en de verhoging van de jaarprognose voor 2023, evenals de start van het eerste aandeleninkoopprogramma van Daimler Truck Holding AG.

Jochen Goetz laat zijn vrouw en twee kinderen achter.