Clicky


MSC verwerft meerderheidsbelang in AlisCargo Airlines

MSC verwerft meerderheidsbelang in AlisCargo Airlines
07-08-2023 11:35 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENEVE/MILAAN - MSC heeft een meerderheidsbelang verworven in AlisCargo Airlines, een in Milaan gevestigde luchtvrachtmaatschappij; de partijen bevestigden dat de transactie een eerste stap is op weg naar de overname van alle aandelen van AlisCargo Airlines door MSC, die naar verwachting begin 2024 zal plaatsvinden, zodra AlisCargo Airlines haar activiteiten zal hervatten met de levering van een Boeing 777F.

Deze transactie is een nieuwe stap in de richting van de verdere ontwikkeling van MSC Air Cargo-activiteiten en creëert een Europese toegangspoort en doorvoerpunt voor MSC's luchtvrachtoplossingen. Bovendien vormt de deal een aanvulling op het doel van MSC Air Cargo om haar bestaande netwerk van handelsroutes uit te breiden met een betere dekking en meer flexibiliteit.

Jannie Davel, Senior Vice President van MSC Air Cargo: “De verwerving van een meerderheidsaandeel in AlisCargo Airlines is een stap in de richting van uitbreiding van MSC's mogelijkheden voor luchtvrachtoplossingen, en uiteindelijk om onze klanten een kwalitatief en consistent aanbod te bieden. Ik ben even trots dat we een partner hebben gevonden die een gemeenschappelijke visie met ons deelt en een sterke basis heeft gelegd waarop we hopen verder te ontwikkelen.”

Giacomo Manzon, General Manager van AlisCargo Airlines gaf kort commentaar: “Ik ben er trots op dat een groep als MSC toetreedt als grootaandeelhouder van AlisCargo Airlines en het project dat Leali Group heeft geïnitieerd verder ontwikkelt. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van MSC in ons en we zullen samen hard werken om er een succesverhaal van te maken.”

MSC Air Cargo heeft haar luchtvrachtaanbod uitgebreid via tal van strategische partnerschappen met verkoopagenten en softwareleveranciers. MSC Air Cargo biedt een aanvullende oplossing voor de belangrijkste scheepvaartdiensten van MSC en exploiteert twee door Atlas Air Worldwide beheerde vliegtuigen tussen Europa, Midden-Amerika en Azië en zal er in de komende zes maanden nog twee toevoegen. Na voltooiing van de operatie zal MSC Air Cargo binnen de komende 12 maanden een nieuwe exploitatievergunning en een vloot van vijf widebody-vliegtuigen hebben.