Clicky


Airport Weeze is tevreden over recordzomer

Airport Weeze is tevreden over recordzomer
07-08-2023 12:15 | Algemeen | auteur Redactie

WEEZE - De zomervakanties in Nederland zijn nog in volle gang en die in Noordrijn-Westfalen zitten er inmiddels op. Voor Airport Weeze is dat tijd om de balans op te maken. Vergeleken met vorig jaar groeide het aantal passagiers met bijna 50 procent.

Airport Weeze kijkt terug op een recordzomer: 279.117 passagiers stegen op en landden op de luchthaven tijdens de Noordrijn-Westfaalse zomervakantie. In het hoogseizoen van 2022 waren er 186.500 passagiers. Dat is bijna 50 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar en het aantal starts en landingen groeide opnieuw met bijna 48 procent van 1112 naar 1645.

“De zomervakantiecijfers bevestigen de duidelijke opwaartse trend op onze luchthaven. De goedkope tickets vanaf Weeze zijn dit jaar vooral in trek bij vakantiegangers en voor bezoekjes aan familie of vrienden”, zegt Dr. Sebastian Papst, Managing Director van Airport Weeze. Bovendien staat de luchthaven bij haar gasten bekend om haar snelle en vlotte afhandeling. Dit geldt ook voor de terugreis.  Al enkele minuten na de landing staat de bagage van de gasten op de bagageband gereed.

In de afgelopen maanden werden 39 bestemmingen in tien landen aangevlogen vanaf Weeze. Ter vergelijking: in 2022 waren er 28 bestemmingen.

Maar ook de komende weken zal het druk zijn op het vliegveld omdat in veel Nederlandse regio’s de zomervakantie nog voortduurt. Veel Nederlanders beginnen hun vakantie vanuit Weeze; daarom zal het vakantieseizoen op de luchthaven bij de grens tot begin september duren.