Clicky


Media: vrachtschip onder Nederlandse vlag gezonken in Schelde, kapitein vermist

Media: vrachtschip onder Nederlandse vlag gezonken in Schelde, kapitein vermist
07-08-2023 13:35 | Incidenten | auteur ANP

ANTWERPEN - [update 17:46 uur] Een binnenvaartschip onder Nederlandse vlag is gezonken in de Schelde bij het Vlaamse Dendermonde. Naar de kapitein, een man uit het Waalse Charleroi die mogelijk als enige aan boord was, is tot nu toe tevergeefs gezocht.

Het schip was vertrokken uit Nederland met een lading bakstenen. Het scheepvaartverkeer over de Schelde is nog zeker tot dinsdagochtend gestremd, melden Vlaamse media.

Bij de zoektocht naar de kapitein en eventuele andere slachtoffers of overlevenden werden onder meer een drone en een helikopter ingezet, later ook duikers.

Het binnenvaartschip van ongeveer 50 meter voer in opdracht van het bedrijf JOGO Logistics uit Antwerpen en was op weg naar een bestemming in Vlaanderen. Het schip ging ten onder in de buurt van Grembergen.

Een fietser zag het gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten, maar toen die arriveerden was het vrachtschip al volledig gezonken. De Schelde is daar ongeveer 12 meter diep, dus ook bij laag water zal het schip waarschijnlijk niet zichtbaar worden, aldus de krant Het Laatste Nieuws.