Clicky


St. van den Brink: schoner, stiller en sterker met CryoTech

St. van den Brink: schoner, stiller en sterker met CryoTech
15-02-2012 16:46 | Overig | auteur de redactie
Bij St. van den Brink worden de eerste twaalf bakwagens uitgerust met CryoTech koeling van Thermo King. Het bedrijf kwam tot deze keuze doordat een aantal factoren en eisen van klanten met elkaar samenvielen.

"Onze klant Sligro stelt strenge eisen aan de koelketen. Met CryoTech kunnen we daar goed op inspelen", verduidelijkt directeur Alex van den Brink. "De route die we voor Sligro rijden en het aantal keren dat er gelost moet worden, maken dat we behoefte hebben aan het sterkste, stilste en schoonste koelsysteem dat er te vinden is. Zo zijn we bij Thermo King uitgekomen."

Voor St. van den Brink, het veelzijdige transportbedrijf uit Ermelo, betekent de komst van CryoTech koeltechniek de zoveelste stap in duurzame vernieuwing. Het bedrijf rijdt met bestelauto's op gas, met bakwagens, er wordt gereden met Dual Fuel, met LZV, met LPG-injectie en met hybride trucks. Van den Brink rijdt verder met de Ecocombi en met dubbeldekkers.

"Allemaal om te komen tot meer duurzame vormen van transport, waarbij de klant niet geconfronteerd met een mindere kwaliteit van de lading", zegt Alex van den Brink, wiens bedrijf alweer ruim een jaar in het bezit is van het Lean and Green certificaat.

Ongeveer zeventig procent van de vloot van St. van den Brink bestaat uit materieel voor geconditioneerd vervoer. Het bedrijf heeft dus decennia lang ervaring met koelmachines. "Maar we hebben nog nooit zulke stille machines gehad. Het is hierbij van belang dat de chauffeur goed oplet, want de CryoTech koelmachine heeft een flink koelvermogen, dat wordt aangewend wanneer de laaddeuren weer gesloten zijn."



De trucks die Van den Brink voor Sligro laat rijden, zijn actief in het oostelijk deel van het land. Er worden bezorgroutes gereden voor horeca-instellingen, wat neerkomt op tussen de tien en vijftien stops per dag. Dit gebeurt in de driehoek tussen standplaats Enschede, Barneveld en Doetinchem. Het koelmiddel CO2, dat wordt betrokken uit de industrie, en dat anders in het milieu geloosd zou worden, kan worden getankt bij een vulstation in Hengelo.

Alex van den Brink is vast van plan om nieuwe stappen te zetten voor de verdere verduurzaming van zijn bedrijf. "Dat ben ik niet alleen aan mijn klanten en aan de leefomgeving verplicht, maar ook aan mijn familie."

Alex is de derde generatie in een bedrijf, dat in 1945 van start ging. "Maar pas eind vorige eeuw kwamen de certificeringen voor veiligheid en milieu echt op gang. Daar hebben we direct op ingespeeld. HACCP, laadklepkeuring, STEK, we hadden het meteen toen dat kon. Dat is een cultuur die past bij ons bedrijf en van die koers wijken we niet af."