Clicky


Sinéad O'Connor langs rijen fans naar laatste rustplaats gebracht

Sinéad O'Connor langs rijen fans naar laatste rustplaats gebracht [+video]
08-08-2023 14:51 | Showbizz | auteur ANP/RTR/AFP

BRAY - De kist van Sinéad O'Connor is dinsdag in de Ierse stad Bray uitgezwaaid door talloze belangstellenden. Mensen hadden op verzoek van de familie van de Ierse zangeres rijen gevormd langs de route die de auto nam naar haar laatste rustplaats. Volgens aanwezige verslaggevers werd geapplaudisseerd en gezongen voor O'Connor en werden er bloemen gegooid.

Al sinds dinsdagochtend stonden fans onder meer bij het huis waar de zangeres vijftien jaar heeft gewoond. Daar waren bloemen en kaarten neergelegd, maar stond ook een Volkswagenbusje dat haar hits en favoriete nummers uit speakers liet komen. Volgens Britse media had de familie van O'Connor dat geregeld omdat ze fan was van dat soort busjes. De playlist was door haar naasten samengesteld.

De kist werd daarna naar de plek gebracht waar de zangeres in besloten kring wordt begraven. Daar zal ook de Ierse president Michael D. Higgins bij zijn. Volgens Higgins heeft O'Connor een "unieke bijdrage" geleverd aan de muziek. Dat kwam volgens hem door haar "grote kwetsbaarheid" in combinatie met haar "uitmuntende creativiteit" die ze liet horen met haar "stem, muziek en haar liedjes".

O'Connor overleed op 26 juli op 56-jarige leeftijd. Ze werd toen aangetroffen in een flat in Londen. De doodsoorzaak is nog niet bekend.