Clicky


Eerste GINAF C-Truck op CNG een feit

Eerste GINAF C-Truck op CNG een feit
22-02-2012 17:27 | GINAF | auteur de redactie
Na enkele weken in productie te hebben gestaan, is de aflevering van de eerste GINAF truck op Compressed Natural Gas (CNG) aan Afvalserivce West (Amsterdam) een feit. Voor GINAF Trucks Nederland B.V. is dit een serieuze start richting de (groene) toekomst.

GINAF wil met deze CNG-Truck een bijdrage leveren aan vermindering van omgevingsvervuiling in de (binnen)stad. De C-Truck, het smalspoorvoertuig van GINAF, biedt de klant de ideale mogelijkheid te kiezen voor CNG als brandstof. De keuze wordt ook vergemakkelijkt, doordat het donorvoertuig al met deze aandrijflijn kan worden uitgerust.

De C-Truck is specifiek ontworpen voor het binnenstedelijkvervoer. Dit kenmerkt zich door eigenschappen als "hoog laadvermogen" en "smal chassis (2.2 m)" te combineren. Nu wordt ook de belangrijke eigenschap "alternatieve brandstof" toegevoegd.

De ontwikkelkosten voor deze uitdaging zijn redelijk gebleven omdat Afvalservice West (ASW) Amsterdam in het kader van het project Truck van de Toekomst voor meerdere 3-assige CNG-Trucks heeft gekozen. Medio 2012, wanneer de eerste truck gaat rijden, zal ook de monitoring van het biobrandstofverbruik van en onderhoud aan de nieuwe trucks door Afvalservice West van start gaan.



Getracht wordt op langer termijn alle vier de trucks nauwlettend te monitoren en de gegevens op deze website www.aswprojecten.com te publiceren.

Afvalservice West is een zelfstandige stichting die de inzameling van alle voorkomende soorten huishoudelijke afval verzorgt in een deel van Amsterdam. Voor nu resteert nog de verzorging van de opbouw en dan kan de eerste van de drie voertuig in gebruik worden genomen. Alle betrokken partijen kijken vol vertrouwen uit naar optimale inzet in de binnenstad, waarbij alle voordelen van deze C-Truck variant kunnen worden gebruikt.