Clicky


Wandelaars noemen vondst lichaam Julian Sands onwerkelijk

Wandelaars noemen vondst lichaam Julian Sands onwerkelijk
11-08-2023 14:55 | Buitenland | auteur ANP

De wandelaars die eind juni het lichaam van de Britse acteur Julian Sands vonden in een berggebied bij Los Angeles hebben zich voor het eerst uitgesproken over hun ontdekking. "Het was onwerkelijk", zegt Bill Dwyer tegen de Los Angeles Times.

Dwyer en zijn groep wandelden zo'n 16 kilometer op de dag dat ze de overblijfselen van Sands vonden. Ze zagen eerst een schoen, later nog één en vervolgens wandelstokken, botten en donkere winterkleden. In de zak van de broek zat een rijbewijs met de naam en foto van Sands.

Volgens Dwyer waren de schoenen van de acteur niet geschikt om mee door de sneeuw te lopen. "Ik was er een beetje geschokt door", zegt de ervaren wandelaar, die daarom andere mensen waarschuwt voor de gevaren van wandelingen in de winter.

Sands werd in januari als vermist opgegeven. Pas op 24 juni werd zijn lichaam gevonden in de buurt van de plek waar de acteur voor het laatst was gezien. De Brit was met name bekend van de film A Room with a View en de tv-serie 24. Vanwege de toestand van het lichaam van Sands is kon niet worden vastgesteld wat de doodsoorzaak was.