Clicky


Meer dan 3500 lachgasflessen aangetroffen na anonieme melding in Nootdorp

Meer dan 3500 lachgasflessen aangetroffen na anonieme melding in Nootdorp
11-08-2023 17:16 | Misdaad | auteur Redactie

NOOTDORP - De politie heeft donderdagavond rond 19:45 uur na een anonieme melding 3758 lachgasflessen aangetroffen in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp. De lachgasflessen zijn in beslag genomen, samen met enkele dozen met verdacht poeder.

De tanks in een woonwijk opslaan is levensgevaarlijk en kan explosies veroorzaken. De straatwaarde van de gevonden tanks ligt rond de 124.000 euro, meldt de politie.

Er stonden niet alleen duizenden lachgasflessen in het pand, maar ook zes dozen met wit poeder. Ook deze dozen zijn in beslag genomen.

Op 26 juli werden in dezelfde straat, in een ander pand, ook al 1200 lachgasflessen in beslag genomen. Of deze twee zaken met elkaar te maken hebben, is onderdeel van het onderzoek.

Vanaf 1 juli gaan politie en OM de handel, transport, productie en bezit van de drug lachgas opsporen en vervolgen. Per 1 januari 2023 nam de politie al het aangetroffen lachgas in beslag. Lachgas in het verkeer leidt steeds vaker tot gevaarlijke situaties. De politie ziet de laatste jaren doden en gewonden vallen bij verkeersongevallen waarbij lachgas in het spel was.