Clicky


Tien nieuwe DAF FTG CF85.360 Space Cab trekkers voor Post-Kogeko Logistics

Tien nieuwe DAF FTG CF85.360 Space Cab trekkers voor Post-Kogeko Logistics
02-03-2012 18:57 | DAF | auteur de redactie
Onlangs is de tweede trance van weer vijf DAF FTG CF85 Space Cab ATe trekkers door Johan Teeuwisse, Fleet Sales manager DAF Nederland, overhandigd aan Robin Nijman, Manager Post-Kogeko Services en Paul Kleijweg, Manager Inkoop.

De vijf nieuwe DAF FTG CF85.360 Euro-5 ATe trekkers zijn uitgerust met een voorloopas, een geautomatiseerde AS-Tronic versnellingsbak, MX-motorrem en het ATe (Advanced Transport Efficiency) programma dat volledig is gespecificeerd op maximale efficiency en zuinigheid waardoor het milieu zo min mogelijk wordt belast. De DAF’s zijn aangeschaft ter vervanging van andere eenheden en worden ingezet voor distributievervoer in de Benelux en zijn gestationeerd in Woerden.

Post-Kogeko zorgt ervoor dat de lading van haar opdrachtgevers in topconditie en op tijd op hun bestemming zijn. Met het hoofdkantoor in Maasdijk en vestigingen in Ridderkerk, Pijnacker, Eindhoven, Roelofarendsveen en 12 standplaatsen verspreid over het land verzorgt zij het transport voor haar opdrachtgevers. Wanneer dit gewenst is biedt zij haar klanten ook anderen diensten als op- en overslag, voorraadbeheer en de regie documentenstroom. Tevens voorziet zij haar klanten van logistieke managementinformatie. Post-Kogeko is een toonaangevende logistieke dienstverlener voor tal van klanten, waaronder Albert Heijn, Délifrance, Royal FrieslandCampina, Beckers, Bakkersland en DailyFresh Logistics.

Het bedrijf is ruim dertig jaar geleden ontstaan vanuit een passie voor transport. Die passie heeft het gemaakt tot wat het nu is: een toonaangevende logistieke dienstverlener die tot het uiterste gaat om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een organisatie met korte lijnen en ruim 700 trotse medewerkers.



Post-Kogeko loopt voorop in innovatie. Met moderne ICT-oplossingen kunnen zij optimaal plannen. De ritten worden gecombineerd om het aantal lege kilometers te reduceren. Dankzij de moderne en stille vloot wordt er ook ’s nachts geleverd.

Post-Kogeko heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als logistiek dienstverlener kunnen zij een bijdrage leveren aan het verminderen van CO2-emissie en uitstoot van fijnstof. Mede met het oog op milieueisen is een groot deel van het wagenpark vernieuwd. De chauffeurs volgen trainingen om het brandstofgebruik en CO2-uitstoot te verminderen en veilig te rijden.

CO2-reductie is onderdeel van ons MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Andere MVO-thema’s zijn veiligheid, voedselveiligheid, duurzaam inkopen, training & ontwikkeling van medewerkers en beheersing van afvalstromen. In november 2010 kreeg Post-Kogeko de Lean and Green Award uitgereikt voor haar plannen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Samen met DAF Nederland wordt er nauwkeurig gelet op de CO2 uitstoot, het brandstofverbruik en het gebruik van de voertuigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de canbusdata en de technische kennis van DAF Nederland.