Clicky


Girteka Group breidt haar activiteiten uit buiten de EU om het chauffeurstekort aan te pakken

Girteka Group breidt haar activiteiten uit buiten de EU om het chauffeurstekort aan te pakken
14-08-2023 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VILNIUS - Girteka gaat twee nieuwe vestigingen openen in Kazachstan en Kirgizië. Volgens eigen zeggen om het chauffeurstekort het hoofd te bieden.

"Vandaag de dag staat de Europese wegtransportmarkt voor enorme uitdagingen. Het koolstofarm maken en ontwikkelen van vrachtwagens is iets dat binnen enkele jaren kan worden bereikt, maar het tekort aan chauffeurs is een toenemend probleem dat niet gemakkelijk kan worden aangepakt en opgelost. Tegenwoordig worden veel logistieke bedrijven geconfronteerd met dit probleem met chauffeurs. Normaal gesproken zou het gemiddelde aantal werkende chauffeurs rond de 1,4 – 1,5 chauffeurs per vrachtwagen moeten liggen, er zijn veel situaties waarin er zelfs minder dan 1 chauffeur per vrachtwagen is. Dat zorgt voor veel onrust in toeleveringsketens in heel Europa", aldus Mindaugas Paulauskas, CEO van Girteka Transport, onderdeel van Girteka Group.

“Een tekort aan chauffeurs is een probleem dat een wereldwijd probleem is geworden en dat niet alleen Europa, maar de hele wereld treft. Maar alleen in Europa missen we zo'n 400-450 duizend beroepschauffeurs. En er is geen eenvoudige oplossing voor, aangezien veel chauffeurs binnenkort met pensioen gaan en er nog geen potentieel en aantrekkelijkheid van de baan is voor jonge generaties. Ik ben ervan overtuigd, omdat ik denk dat Kazachstan en Kirgizië voorbeelden en een baken van hoop zijn, dat er een toekomst is voor dit soort werk en ruimte voor chauffeurs om zich te ontwikkelen.”

Uitbreiding kantoren

Nieuwe vestigingen van Girteka Transport in Almaty in Kazachstan en Bishkek in Kirgizië zullen zich richten op het aantrekken van vrachtwagenchauffeurs om in Europa voor Girteka te werken. Momenteel zijn er binnen Girteka Group al meer dan 3000 chauffeurs uit Aziatische landen aan het werk.

“Het nieuwe kantoor van Girteka Transport in Kazachstan stelt ons in staat om het beroep van vrachtwagenchauffeur lokaal te promoten. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ons wervingsproces transparant, veilig en zeker is voor alle potentiële chauffeurs", legt Oksana Karpovičienė uit, hoofd HR-uitbreiding bij Girteka Transport.