Clicky


Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in brand op Duitse A43

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in brand op Duitse A43 [+foto's]
15-08-2023 10:48 | Brand | auteur Redactie

SPROCKHÖVEL - Maandagavond om 23.35 uur werd de Duitse brandweer gealarmeerd voor een brandende vrachtwagen op de A43 richting Wuppertal.

Ter hoogte van de rustplaats Scherenberg stond een trekker met tankcontainer voor gevaarlijke stoffen waarvan de trekker in brand stond toen de brandweer arriveerde. De brandweer is direct begonnen met het bestrijden van de brand met meerdere teams die zware adembescherming droegen. Zo kon de brandweer voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de gevaarlijke stoffen.

In het verdere verloop van de bluswerkzaamheden is extra schuim ingezet om de brand te bestrijden. Ook werd extra bluswater aangeleverd door twee brandweerkorpsen uit de buurt.

De gevaarlijke goederen bestonden uit enkele tonnen naftaleen. Voor zover bekend is er bij de brand geen gevaarlijke stof ontsnapt, meldt de brandweer. De temperatuur van de tankcontainer werd continu gecontroleerd door de brandweer met behulp van een warmtebeeldcamera.

Een gespecialiseerd bedrijf kreeg de opdracht om de uitgebrande trekker en oplegger te bergen en een ander bedrijf om de weg schoon te maken.

Omdat het bluswater en het blusschuim niet konden worden opgevangen, werd ook het waterschap ingelicht.

De A43 was in eerste instantie in beide richtingen afgesloten. Tijdens het nablussen bleef alleen de rijbaan richting Wuppertal afgesloten. De brandweer was dinsdagochtend om 04.20 uur klaar met het blussen.