Clicky


Amerikaanse toeristen brengen nacht stiekem door op Eiffeltoren

Amerikaanse toeristen brengen nacht stiekem door op Eiffeltoren
15-08-2023 14:31 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Twee Amerikaanse toeristen hebben een nacht stiekem doorgebracht op de Eiffeltoren in Parijs. De twee mannen waren gewoon met een ticket de attractie binnengegaan. Later verstopten de Amerikanen, die dronken waren, zich op een plek tussen de tweede en derde verdieping die niet toegankelijk is voor bezoekers.

De volgende ochtend trof beveiligingspersoneel het duo daar slapend aan, kort voordat de Eiffeltoren zou opengaan. Reddingswerkers van de brandweer brachten de toeristen in veiligheid.

Volgens justitie zijn de Amerikanen "ter plekke vast komen te zitten door hun alcoholisme", melden Franse media. Omdat er geen schade is vastgesteld, werd het onderzoek voor het binnendringen in een historische of culturele plaats gestopt zonder vervolging.

De exploitatiemaatschappij van de Eiffeltoren wil de twee wel aanklagen, omdat de bezienswaardigheid pas met een uur vertraging open kon door de reddingsoperatie. Enkele dagen eerder moest de Eiffeltoren twee keer worden ontruimd na bommeldingen die vals bleken te zijn.