Clicky


QTerminals uit Qatar neemt meerderheidsbelang in Rotterdamse Kramer Group

QTerminals uit Qatar neemt meerderheidsbelang in Rotterdamse Kramer Group
15-08-2023 14:36 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM/QATAR - QTerminals Group (51% Qatar Ports Management Company QCSC (Mwani Qatar) en 49% Qatar Navigation QPSC (Milaha)) heeft een meerderheidsbelang verworven in “Kramer Holding BV”, een aanbieder van geïntegreerde logistiek en containervervoer diensten gevestigd in de haven van Rotterdam.

De overname van Kramer Group is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van QTerminals, aangezien de haven van Rotterdam de grootste haven van Europa is en een belangrijke aanvulling is op het succes van QTerminals Group bij het diversifiëren van haar activiteiten. Bovendien versterkt deze acquisitie het engagement van QTerminals Group om bij te dragen aan Qatar National Vision 2030, dat gericht is op de diversificatie van de nationale economie en buitenlandse investeringen.

De CEO van QTerminals, Neville Bissett, verklaarde: “Kramer Group is een belangrijke strategische stap voor QTerminals, aangezien we onze aanwezigheid in de grootste haven van Europa zullen uitbreiden. Kramer Group vult QTerminals aan en voegt bestaande business, een robuust waardecreërend serviceaanbod en een Europees netwerk toe aan het QTerminals-portfolio."

“Ik ben erg enthousiast over deze belangrijke mijlpaal in de reis van ons familiebedrijf dat 60 jaar geleden begon door mijn vader. Vandaag markeren we het begin van een nieuw hoofdstuk door onze krachten te bundelen met QTerminals. Ik geloof dat hun expertise, middelen en branche-inzichten ons in staat zullen stellen onze horizon te verbreden en onbenutte kansen te verkennen. Met behoud van onze cultuur, organisatie, kernteam en onze toewijding om diensten van superieure kwaliteit aan onze klanten te leveren in bijna alle aspecten van containerlogistiek”, aldus André Kramer, CEO van de Kramer Group.

Door de Kramer Group over te nemen, zal QTerminals haar wereldwijd toonaangevende technische en operationele knowhow blijven ontwikkelen om haar potentieel als een van de toonaangevende leveranciers van geïntegreerde containerlogistieke diensten in Europa te verbeteren en te optimaliseren.

De ontwikkeling en groei van Kramer Group in de afgelopen jaren zijn indicatoren voor goed ondernemingsbestuur en bestuur van de organisatie. "Na onze beoordeling van de huidige organisatie, zijn we verheugd Kramer's belangrijkste managementpersoneel en werknemers te behouden en te verwelkomen in QTerminals, waaronder de heer André Kramer, die zal aanblijven als Chief Executive Officer", aldus Neville Bissett.

De Kramer Group is een geïntegreerde dienstverlener op het gebied van containeroverslag en -opslag, terminal, containerontwikkeling en logistiek, gevestigd in de haven van Rotterdam, en is de enige onafhankelijke terminal op de Maasvlakte en een van de weinige multi-user depotterminals in de haven.

Het bedrijf is actief op zes verschillende locaties met netwerktoegang tot de belangrijkste terminals, waarvan vijf op de Maasvlakte en één op de Eem-/Waalhaven, en heeft trimodale vervoersmogelijkheden via spoor, water en weg.