Clicky


Grote brand verwoest appartementencomplex op Vlieland

Grote brand verwoest appartementencomplex op Vlieland
15-08-2023 19:00 | Binnenland | auteur ANP

VLIELAND - [update 23:00 uur] Een brand heeft op Vlieland dinsdag een appartementencomplex (Eureka) verwoest. De gemeente meldt dat volgens de brandweer het gebouw als verloren kan worden beschouwd.

Eureka is een complex met recreatieve appartementen, zo meldt de gemeente. Mensen die in een appartement in het complex zaten, worden in eerste instantie opgevangen in hotel Seeduyn. Volgens de Leeuwarder Courant is voor zeker 46 vakantiegangers een vervangende overnachtingsplaats gezocht op het Waddeneiland.

De brand begon aan het einde van de middag en er stonden meerdere bouwlagen in brand. Rond 20.45 uur liet de Veiligheidsregio Fryslân via X, voorheen Twitter, weten dat de brand onder controle was. De verwachting is dat nog enige uren moet worden nageblust.

Er waren toen de brand uitbrak geen mensen in het complex. Bij het bestrijden van het vuur zijn brandweerauto's van defensie ingezet die op het eiland zijn gestationeerd. Ook zijn vanaf de vaste wal twee blusploegen overgevaren en een hoogwerker. Er was even de kans dat het vuur zou overslaan naar naastgelegen bosgebied, maar dat gebeurde niet.

Op de website van Eureka staat dat het complex midden in het bos ligt. Het bestaat uit een aantal tweepersoons, driepersoons en vierpersoons appartementen en een vier- tot zespersoons huis.