Clicky


Ontruiming op Tenerife door grote natuurbrand

Ontruiming op Tenerife door grote natuurbrand
16-08-2023 10:51 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SANTA CRUZ - [update 19:02 uur] De grote natuurbrand die sinds woensdagochtend op Tenerife woedt, heeft zich inmiddels verspreid over een gebied van zo'n 800 hectare. Dat is ongeveer even groot als de enorme brand die in 2020 een groot deel van de Deurnese Peel in de as legde, naar verluidt de grootste natuurbrand ooit in Nederland.

Volgens de lokale krant El Día woedt de brand in de gemeenten Arafo, Candelaria, Santa Úrsula en La Victoria de Acentejo in het noordoosten van het Spaanse eiland. Het vuur verspreidt zich steeds verder naar het noorden.

De brand brak uit in het nationale park bij de vulkaan El Teide. Het lastig begaanbare terrein met steile ravijnen bemoeilijkt het werk van de brandweer, die volgens plaatselijke media ook helikopters inzet bij de bluswerkzaamheden. Inwoners van het gebied worden in veiligheid gebracht. Meerdere dorpen zijn ontruimd.

De Canarische Eilanden, waar Tenerife deel van uitmaakt, zijn de afgelopen week geteisterd door een hittegolf. Hulpdiensten hebben gewaarschuwd dat er door de droogte een verhoogd risico is op bosbranden.