Clicky


Dood cliënt in zorginstelling Kemnade Werkenrode Groesbeek geen misdrijf

Dood cliënt in zorginstelling Kemnade Werkenrode Groesbeek geen misdrijf
16-08-2023 11:59 | Binnenland | auteur ANP

GROESBEEK - [update 13:40 uur] De dood van een 60-jarige cliënt van een zorginstelling in Groesbeek bij Nijmegen was volgens de politie niet het gevolg van een misdrijf. Dat is gebleken uit een onderzoek dat de politie instelde, omdat er zondag kort voor de dood van de man een conflict was tussen cliënten van instelling Kemnade Werkenrode. Enige tijd na dat conflict overleed de man in zijn kamer in de instelling.

Personeel van Kemnade Werkenrode moest ingrijpen bij het conflict. Voor de politie was de ruzie aanleiding om nader onderzoek te doen naar het overlijden van de man. Maar er is niets gevonden dat wijst op een verband tussen het conflict en het overlijden van de man. Waaraan de man overleed, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen in verband met de privacy van de man en zijn familie.

Kemnade Werkenrode maakt deel uit van zorgorganisatie Pluryn, die op veel locaties in het midden en oosten van het land huizen voor jeugd, jongvolwassenen en oudere mensen heeft. Kemnade Werkenrode is voornamelijk bestemd voor jonge volwassenen vanaf 16 jaar, die naast een lichte verstandelijke beperking ook ernstige gedragsproblemen hebben. Er wonen ook wat oudere mensen, aldus de woordvoerster. De cliënten wonen in een woongroep, maar hebben elk een eigen kamer.

De directie van Pluryn noemt het overlijden van de cliënt "enorm triest", aldus een woordvoerder. "We leven mee met de nabestaanden, medewerkers en anderen die getuige zijn geweest van de gebeurtenissen." In het huis waar de man woonde, is een gedenkplek ingericht.