Clicky


Klopjacht in Italië op Nederlander (21) na dodelijke steekpartij

Klopjacht in Italië op Nederlander (21) na dodelijke steekpartij
17-08-2023 00:45 | Buitenland | auteur ANP

MONTALDO MONDOVI - [update 10:00 uur] De Italiaanse politie jaagt op een 21-jarige Nederlander die verdacht wordt van het doodsteken van zijn vader en een familievriend, meldt het Italiaanse persbureau ANSA woensdag. De man zou geestelijke problemen hebben.

De man was te gast in het huis van de familievriend in Montaldo Mondovi, een stadje met ruim 500 inwoners in Valle Corsaglia in de Italiaanse provincie Cuneo.

Volgens de politie zou hij na een ruzie een mes uit de keuken hebben gepakt en zijn vader dodelijk hebben verwond . Daarna zou hij op de huiseigenaar hebben ingestoken die tussenbeide wilde komen.

Per helikopter vervoerd

De huiseigenaar werd zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed in de avond. Het gaat om een 59-jarige Nederlander, zo schrijft het Italiaanse persbureau.

De verdachte is op de vlucht geslagen. Tientallen politieagenten zijn naar hem op zoek. De politie beschouwt de 21-jarige man als zeer gevaarlijk en maant de bevolking in Montaldo Mondovi en de omliggende dorpen om op hun hoede te zijn.

Bosrijke omgeving

De zoektocht wordt bemoeilijkt doordat de bosrijke omgeving rond het stadje zeer uitgestrekt is, aldus ANSA.