Clicky


Ajax-trainer Steijn ziet af van kort geding tegen Van Hooijdonk

Ajax-trainer Steijn ziet af van kort geding tegen Van Hooijdonk
17-08-2023 10:16 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Trainer Maurice Steijn van Ajax ziet af van een kort geding dat hij tegen Pierre van Hooijdonk had aangespannen. "Want hij heeft aan onze eisen voldaan en daarmee is het kort geding van de baan", laat zijn advocaat Jan Kabalt weten.

Steijn spande woensdagmiddag een kort geding tegen Van Hooijdonk aan omdat de oud-voetballer nog niet aan zijn eisen had voldaan. De oud-voetballer zat zondag als vaste tafelgast in het NOS-programma Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda, in het seizoen 2020-2021.

Steijn eiste dat Van Hooijdonk zijn uitspraken zou rectificeren en gaf hem tot woensdagmiddag de tijd. Hij koos voor een kort geding toen de oud-international voor de gestelde deadline nog niets van zich had laten horen.

Maar vervolgens reageerde Van Hooijdonk alsnog. "Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars", liet hij via de site van de NOS weten. "Deze opmerking heb ik in 'the heat of the moment' gemaakt, in een discussie met tafelgasten. Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Analistenwerk bij NOS

Van Hooijdonk is voorlopig niet als analist te zien in Studio Voetbal. Ook liet de NOS weten te betreuren dat er meningen onvoldoende zijn onderbouwd tijdens de uitzending van Studio Voetbal. "Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven", stelde Jacqueline Smit, hoofd van NOS Sport. "Het is wel belangrijk dat de beweringen onderbouwd worden. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd."

Voor NAC staat de rol van Van Hooijdonk in de raad van commissarissen van de club niet ter discussie. "Hoe vervelend de situatie ook, het is een kwestie tussen Van Hooijdonk en Steijn. Dit heeft geen effect op het functioneren van Pierre van Hooijdonk als commissaris bij NAC en dus geen invloed op de huidige beleidsvoering", liet de club via een woordvoerder weten.