Clicky


Al bijna 3300 hectare verwoest door bosbrand Tenerife

Al bijna 3300 hectare verwoest door bosbrand Tenerife
18-08-2023 10:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

SANTA CRUZ - De sinds dinsdag woedende natuurbrand op Tenerife heeft een gebied van bijna 3300 hectare verwoest, melden de autoriteiten. Zo'n tweehonderd brandweerlieden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag onafgebroken het vuur bestreden.

Het bluswerk wordt bemoeilijkt doordat de zestien beschikbare blusvliegtuigen en -helikopters alleen bij daglicht kunnen worden ingezet, zei de regionale leider Fernando Clavijo van de Canarische Eilanden.

De autoriteiten op Tenerife evacueerden al duizenden mensen wegens de grote natuurbrand op het toeristische Spaanse eiland. Het Rode Kruis heeft sporthallen ingericht als opvangplek. Uit zes gemeentes in het noordoosten hebben volgens de lokale media al zo'n 4500 mensen een goed heenkomen gezocht.

Inwoners van plaatsen die vooralsnog geen gevaar lopen is gevraagd om thuis te blijven. De hulpdiensten zeggen dat het vuur een vallei nadert waar zich meerdere campings bevinden.

Tot dusver zijn er geen reisbeperkingen opgelegd. De verantwoordelijke instanties benadrukten dat in de belangrijkste toeristische gebieden en steden op het eiland alles zijn normale gang gaat. Die liggen ook betrekkelijk ver van de brand. Ook de luchthavens op het eiland functioneren normaal.