Clicky


Duitse politie haalt 'tikkende tijdbom' met illegale chauffeur van de weg

Duitse politie haalt 'tikkende tijdbom' met illegale chauffeur van de weg [+foto's]
18-08-2023 14:32 | Overig | auteur Redactie

GUNDERSHEIM - Doderdagmiddag heeft de Duitse politie zeer waarschijnlijk een ernstig vrachtwagenongeval voorkomen. Bij de afrit Grundesheim zagen agenten een trekker met oplegger rijden waarvan de oplegger een uitpuilend zeil had en helemaal krom stond. Snel grepen de agenten in en besloten het voertuig naar de parkeerplaats van Langwiese te laten rijden.

Wat ze niet wisten, was dat op datzelfde parkeerterrein een controle van het goederenvervoer plaatsvond van de verkeersdienst van Mainz. Na kort overleg namen de specialisten de controle van de opvallende vrachtwagencombinatie over.

Enkele minuten later was het duidelijk: zo kon de rit niet voortgezet worden. Er werd een heuse knik gevonden in de trailer. Het chassis aan de passagierszijde was bijna helemaal doorgescheurd. De slecht gezekerde lading was al verschoven of omgevallen, onder meer door de scheur in het chassis. Aangenomen kan worden dat de trailer bij de volgende grote heuvel volledig zou zijn doorgebroken, wat hoogstwaarschijnlijk tot een ernstig verkeersongeval zou hebben geleid.

De Macedonische chauffeur wist niets van dit defect en de dreigende catastrofe.

Bij controle van de persoonlijke gegevens van de chauffeur bleek ook dat de chauffeur zonder visum of zogenaamd chauffeurscertificaat voor een Europees bedrijf werkte. Als gevolg daarvan was hij illegaal in de EU gaan werken en dus ook illegaal in Duitsland. Hij werd overgedragen aan het relevante immigratiekantoor.

De vrachtwagen én de chauffeur werden uit het verkeer gehaald wat het einde van de rit betekende.