Clicky


Dode en zwaargewonde bij ongeval motor met zijspan bij evenement in Eenrum

Dode en zwaargewonde bij ongeval motor met zijspan bij evenement in Eenrum
20-08-2023 18:40 | Ongevallen | auteur Redactie

EENRUM - [update 19:25 uur] Een 37-jarige man met de Duitse nationaliteit is zondagmiddag overleden na een ongeval met een motorvoertuig, tijdens een motorsportevenement aan de Aagstweg in Eenrum. Een 46-jarige man met de Duitse nationaliteit is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De politie kreeg rond 15:20 uur een melding van een ernstig ongeval met een motor met zijspan op het evenemententerrein. Zowel de bestuurder als een passagier in de zijspan raakten daarbij ernstig gewond. Hulpverlening mocht voor het 37-jarige slachtoffer helaas niet meer baten. Hij is op de plek van het ongeval overleden als gevolg van zijn verwondingen. Het andere slachtoffer is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens Dagblad van het Noorden zou de motor met het zijspan door een hekwerk zijn gereden.

Specialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij wordt ook gekeken naar beschikbare camerabeelden. Het kan zijn dat toeschouwers beelden hebben gemaakt van het ongeval. 

Op het evenemententerrein waren veel toeschouwers. Veel van hen waren mogelijk getuige van het ernstige ongeval. Het meemaken van een zo’n ongeval kan zeer ingrijpend zijn. Mede daarom is Slachtofferhulp ingeschakeld, meldt de politie.