Clicky


Fietser zwaargewond achtergelaten na aanrijding met auto in Groningen

Fietser zwaargewond achtergelaten na aanrijding met auto in Groningen
21-08-2023 10:33 | Misdaad | auteur Redactie

GRONINGEN - [update 16:00 uur] Een fietser is zondag bij een aanrijding in Groningen met een auto zwaargewond geraakt. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden, meldt de politie.

Rond 09:30 uur krijgen agenten melding van een ernstige aanrijding aan de Kraneweg in Groningen. Een fietser blijkt aangereden door een auto en is ernstig gewond geraakt. De hulpverlening wordt meteen opgestart en het slachtoffer, een 67-jarige man uit Groningen, wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de auto blijkt na het ongeval door te zijn gereden en heeft geen persoonsgegevens achtergelaten. Door oplettende getuigen blijkt al snel dat de desbetreffende auto zeer vermoedelijk in de Wassenberghstraat geparkeerd staat. Agenten treffen een beschadigde auto aan. Er wordt in omgeving nog uitgekeken naar de bestuurder, maar deze wordt niet meer aangetroffen. De auto wordt afgesleept en in beslag genomen voor onderzoek.

Opsporing Team Verkeer (OTV) van de politie is een onderzoek gestart. Agenten hebben gesproken met getuigen en het signalement is na het ongeval meteen gedeeld via Burgernet.

Update maandag 16:00 uur 

De bestuurder heeft zich maandagmiddag gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 21-jarige man uit Winschoten. Hij is aangehouden en zal worden verhoord, meldt de politie.