Clicky


Explosief ontploft op balkon van appartement in Amsterdam

Explosief ontploft op balkon van appartement in Amsterdam
22-08-2023 11:25 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De bewoners van een woning aan de Jacob Geelstraat in Amsterdam zijn dinsdagochtend opgeschrikt door een explosie. Een harde knal klinkt op het balkon veroorzaakt door een explosief. Niemand van de bewoners raakt gewond maar de schade is groot, meldt de politie.

Rond 04.30 uur worden agenten naar een woning aan de Jacob Geelstraat gestuurd waar een harde knal is gehoord en schade is ontstaan. Ter plaatse zien ze op het balkon van een appartement, een schuifpui die zwaar beschadigd is door een explosief. Op dat moment bevinden zich drie personen in de woning, waarvan één  minderjarige.

De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV), specialisten van de Forensische Opsporing (FO) en de recherche komen ter plaatse om onderzoek te doen. Uit het onderzoek blijkt dat een explosief op het balkon is gegooid of geplaatst en tot ontploffing is gekomen.

De politie komt dan ook graag in contact met getuigen of over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen