Clicky


Oud-president Trump zegt met trots te worden gearresteerd

Oud-president Trump zegt met trots te worden gearresteerd
23-08-2023 15:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt dat hij donderdag "met trots" zal worden gearresteerd. Hij doet dat op zijn eigen sociale medium Truth Social.

Trump moet zich melden in de Amerikaanse staat Georgia voor onder meer samenzwering. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de uitslag wilde beïnvloeden van de door hem verloren presidentsverkiezingen van 2020.

"Niemand heeft ooit zo gevochten voor verkiezingsintegriteit als president Donald J. Trump. Omdat ik dat doe, zal ik morgenmiddag met trots worden gearresteerd in Georgia", aldus de ex-president in een bericht met hoofdletters en meerdere uitroeptekens.

Hij schrijft in een andere boodschap dat hij kan aantonen dat de verkiezingen gemanipuleerd waren en dat zijn overwinning zou zijn "gestollen", waar hij gestolen bedoelt (stollen in plaats van stolen in het Engels). "Voor het eerst in drie jaar zullen dappere Amerikaanse patriotten in staat zijn" om in de rechtszaal aan te tonen hoe met de presidentsverkiezingen van 2020 werd geknoeid, aldus de ex-president, die ook nog spreekt over fraude, onregelmatigheden en bedrog.