Clicky


Dode en gewonden door noodweer in Zuid-Duitsland

Dode en gewonden door noodweer in Zuid-Duitsland
25-08-2023 11:50 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - [update 19:00 uur] Door noodweer in het zuiden van Duitsland zijn er een dode en meerdere gewonden gevallen. De autoriteiten hebben zo'n 1200 kampeerders moeten evacueren vanwege het slechte weer.

Een 62-jarige kampeerder kwam om het leven toen een boom bovenop zijn tent viel in Hechingen in de deelstaat Baden-Württemberg. Verder raakten mensen gewond door omvallende bomen en rondvliegend puin. Ook het treinverkeer raakte ontregeld, onder meer in München.

Twee campings bij het Bodenmeer moesten worden ontruimd. Op een camping in Lindau raakten zes mensen gewond door omvallende bomen, van wie een ernstig. Daar moesten zo'n negenhonderd mensen 's nachts een veilig heenkomen vinden. In Friedrichshafen werden driehonderd kampeerders ondergebracht in een sporthal. Daar raakte volgens de politie niemand gewond.

In Nördlingen werd een groep motorrijders overvallen door het slechte weer. De bezoekers van een bijeenkomst werden getroffen door rondvliegend puin. Tien mensen raakten gewond, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten. Meteorologen verwachten tot in de avond zware onweersbuien met regen, hagel en windstoten tot 100 kilometer per uur.