Clicky


Duitse A6 al sinds donderdagmiddag dicht na vrachtwagenongeval

Duitse A6 al sinds donderdagmiddag dicht na vrachtwagenongeval [+foto's]
25-08-2023 12:15 | Ongevallen | auteur Redactie

WATTENHEIM - De chauffeur van een autotransporter veroorzaakte donderdagmiddag een ongeval met ernstige gevolgen op de Duitse A6 tussen Enkenbach-Alsenborn en Wattenheim. Het gedeelte van de A6 richting Mannheim is vrijdag nog altijd volledig afgesloten. De bergings- en opruimwerkzaamheden zijn om vridjagochtend rond 10.45 uur nog altijd aan de gang, meldt de Duitse politie.

Volgens de politie is de autotransporter en de zeven geladen voertuigen uitgebrand. Ook een vrachtwagen van de Autobahnmeisterei, een Duitse overheidsinstantie voor wegenonderhoud, werd zwaar beschadigd. Een andere vrachtwagen van een bouwbedrijf en ongeveer 400 vierkante meter bos werden getroffen door de brand. Ook het wegdek op het getroffen deel van de snelweg raakte beschadigd. Hoe sterk is nog niet helemaal duidelijk. De totale schade zal (geschat) in de zes cijfers liggen, maar gelukkig bleef het bij enkel materiële schade.

Het ongeval gebeurde kort voor 16.00 uur toen de chauffeur van de autotransporter op weg naar Mannheim na het knooppunt Enkenbach-Alsenborn de aanduiding van naderende wegwerkzaamheden over het hoofd zag. Volgens politieonderzoek botste de autotransporteur tegen de zogenaamde rijdende signalering, een vrachtwagen van de afdeling snelwegonderhoud, die op de rechterrijstrook geparkeerd stond met een aanhangwagen en een bijbehorend waarschuwingsbord.

De chauffeur van de autotransporter probeerde nog naar links uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen, waarbij de tank van de autotransporter scheurde. Brandstof verspreidde zich over de weg en vloog in brand.

De autotransporter kwam een ​​paar meter verderop tot stilstand naast een vrachtwagen van een bouwbedrijf die op de vluchtstrook geparkeerd stond. De vlammen sloegen ook over naar dit voertuig en het aangrenzende bos, maar waren door de brandweer snel onder controle. De autotransporter en de beladen voertuigen brandden uit of raakten zwaar beschadigd door de vlammen.

Tijdens het blussen was ook de snelweg in de tegenovergestelde richting afgesloten. Pas rond 18.15 uur konden de rijstroken richting Saarbrücken weer vrijgegeven worden. De volledige afsluiting richting Mannheim is nog steeds van kracht. Er wordt geschat dat de berging vande uitgebrande autotransporter tegen de middag voltooid kan zijn. Vervolgens wordt gekeken hoe ernstig het wegdek beschadigd is.