Clicky


Voorzitter Spaanse voetbalbond Luis Rubiales stapt niet op na omstreden kus

Voorzitter Spaanse voetbalbond Luis Rubiales stapt niet op na omstreden kus
25-08-2023 12:45 | Sport | auteur ANP

MADRID - De voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales weigert zijn functie neer te leggen ondanks alle ophef rond de omstreden kus die hij gaf op de mond van een speelster van de Spaanse ploeg na de gewonnen WK-finale. De preses zegt dat de zoen wederzijds was. Hij heeft aangekondigd naar de rechter te stappen om zijn naam te zuiveren.

De voorzitter was zondag aanwezig bij de huldiging van de Spaanse speelsters na de 1-0- overwinning op Engeland in de finale van het WK in Sydney. Hij omhelsde alle speelsters, maar Jennifer Hermoso gaf hij ook een kus op haar wang en haar mond. Zijn actie leidde tot veel ophef. Hermoso was niet blij met de handelwijze van de voorzitter en eiste dat hij een straf krijgt.

Ook de Spaanse premier Pedro Sánchez had geen goed woord over voor Rubiales. De voorzitter bood wel zijn excuses aan, waarin hij stelde dat hij "waarschijnlijk een fout heeft gemaakt."

De disciplinaire commissie van wereldvoetbalbond FIFA meldde donderdag dat ze een onderzoek is gestart na de handelingen van Rubiales.