Clicky


Code geel voor meerdere provincies, vooral in het oosten

Code geel voor meerdere provincies, vooral in het oosten
25-08-2023 19:13 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - In meerdere provincies geldt vrijdag code geel. Daar komen vrijdagavond enkele stevige onweersbuien voor. Op de kaart op de website van het KNMI zijn inmiddels Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geel.

De buien gaan mogelijk gepaard met hagel waarbij stenen tot 2 centimeter kunnen vallen. Ook waarschuwen de meteorologen voor veel neerslag in korte tijd. Plaatselijk kan er wateroverlast ontstaan. In Brabant en Limburg was er eerder op de dag al overlast door hevige buien.

Deelnemers aan het verkeer en mensen die buitenactiviteiten hebben gepland worden geadviseerd de weersverwachtingen goed in de gaten te houden. Bij code geel gaat het om een waarschuwing voor mogelijk gevaarlijk weer dat kan zorgen voor hinder in het verkeer.

Code geel betekent volgens het KNMI: Wees alert. Zoals het op de website staat: Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is.