Clicky


Formule 1-coureur Ricciardo na crash naar ziekenhuis

Formule 1-coureur Ricciardo na crash naar ziekenhuis
25-08-2023 19:16 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - [update 19:55 uur] Formule 1-coureur Daniel Ricciardo moet de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort zondag aan zich voorbij laten gaan. De 34-jarige Australiër van AlphaTauri crashte vrijdag tijdens de tweede vrije training. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een pols heeft gebroken.

Liam Lawson neemt de plek van Ricciardo dit weekeinde over. De 21-jarige Nieuw-Zeelander, reservecoureur van Red Bull, maakt daarmee zijn debuut in de Formule 1. AlphaTauri is het zusterteam van Red Bull.

Ricciardo verloor tijdens de tweede vrije training de controle in de Hugenholtzbocht en kwam hard in de vangrail terecht. Enkele seconden daarvoor ging het voor zijn landgenoot Oscar Piastri, in zijn McLaren, op precies dezelfde plek mis. Beide coureurs konden zelf hun auto verlaten.

De 34-jarige Ricciardo verving vorige maand Nyck de Vries bij AlphaTauri. De leiding van het Formule 1-team was niet tevreden over de prestaties van de Nederlander, die nog geen WK-punten wist te pakken dit seizoen.

Zaterdag staat in Zandvoort de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie. De hoofdrace is zondagmiddag.