Clicky


Uittocht racefans Zandvoort begonnen na einde vrije trainingen

Uittocht racefans Zandvoort begonnen na einde vrije trainingen
25-08-2023 19:31 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - In Zandvoort zitten de vrije trainingen voor de Grand Prix erop en dat betekent dat grote groepen racefans weer richting huis gaan. Rond 17.00 uur eindigde de tweede vrije training en kort daarna trokken veel mensen richting het station.

Op het perron staan telkens twee treinen klaar. Zodra de ene vol zit, vertrekt deze en kunnen mensen in de andere trein stappen. Een NS-medewerker roept om welke trein, links of rechts, beschikbaar is. Volgens een ANP-verslaggever verloopt het allemaal gemoedelijk en kan de gestage stroom mensen de badplaats verlaten. De NS laat elke vijf minuten een trein rijden vanaf Amsterdam Centraal naar Zandvoort.

Veel mensen komen dit raceweekend met de trein en daartoe was ook opgeroepen. De NS bracht vrijdagochtend zo'n 40.000 bezoekers met de trein naar Zandvoort. Even na 08.00 uur vrijdagochtend gingen de hekken van het circuit open. De badplaats ontving op de eerste dag 95.000 bezoekers in plaats van de verwachtte 105.000.

Niet alle fans vertrokken direct nadat de laatste training klaar was. In de Haltestraat waren de terrassen van de restaurants en kroegen rond 19.00 uur nog goed gevuld. Honderden mensen stonden op straat en dronken een drankje of dansten op muziek van een van de dj's.