Clicky


Waku Waku-presentator Rob Fruithof overleden

Waku Waku-presentator Rob Fruithof overleden
26-08-2023 20:00 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 21:05 uur] Presentator en acteur Rob Fruithof is overleden. Dat heeft zijn zoon zaterdag bekendgemaakt via Facebook. Fruithof was het meest bekend als presentator van het tv-spelletje Waku Waku. De presentator is 71 jaar geworden.

"Dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van Rob Fruithof (71)", staat er te lezen op de Facebook-pagina van Fruithof. "Hij is overleden op 25 augustus 2023 als gevolg van kanker. Hij woonde in Kaapstad, en laat zijn zoon Leon (20) achter."

Fruithof presenteerde tussen 1988 en 1996 het KRO-programma Waku Waku, een quiz over dieren en natuur waaraan bekende Nederlanders meededen. Later presenteerde hij bij de TROS ook nog het programma Te land, ter zee en in de lucht.

"Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-presentator Rob Fruithof is overleden. Rob presenteerde in de jaren 90 vol enthousiasme de populaire KRO-natuurquiz Waku Waku. Wij wensen zijn familie veel sterkte en kracht toe bij dit verlies", laat een woordvoerder van omroep KRO-NCRV weten.

Ook Sosha Duysker, die Waku Waku sinds de terugkeer in 2022 presenteert, heeft gereageerd op het overlijden van haar voorganger. "Hier ben ik stil van... Wat een bizar en verdrietig nieuws", schrijft ze op Instagram bij een foto van een nieuwsbericht over de dood van Fruithof.

Als acteur was Fruithof minder bekend, al speelde hij wel een aantal rollen in bekende series. Zo was hij onder meer te zien in de soap Onderweg naar Morgen. Enkele jaren geleden speelde hij een kleine rol in de Amerikaanse serie Black Sails. Hij speelde daarin een Nederlandse kapitein.